Genieten op de Antillen!
Door: patriciavdbroek
Blijf op de hoogte en volg Patricia
27 Maart 2012 | Nederland, Amsterdam
Bon Tardi!
Ja en toen waren mijn ouders weg, de dag erna is het even lastig, want je weet weer even wat je mist allemaal in NL, maar gelukkig heb ik hier hele gezellig mensen om mij heen, dus dat mis gevoel was snel over!
Het was wel even een uitzwaai weekje voor me, twee dagen erna ging een ander meisje weg, waar mee ik het erg goed mee kon vinden. Zij stond ook front office, maar ja hoort erbij! Je ontmoet hier heel veel mensen, maar je moet ook van veel mensen weer afscheid nemen. Wij zijn op haar laatste avondje lekker uiteten geweest met een groepje meiden bij It Rains Fishes.
Met mij gaat het heel erg goed. Bij de front office gaat het steeds beter. Ik sta sinds twee weken ook op de afdeling reserveringen ( 2 dagen in de week) en dat vind ik erg leuk. Ik zit dan in een kantoor met eigen bureau en computer, en dan moet ik reserveringen in het systeem zetten, maar ook antwoorden op vragen van allerlei tour operators en travel agents. Heb zelf mijn eigen handtekening, dus wanneer ik zakelijk heb terug geantwoord staat er onderaan het mailtje; Patricia van den Broek, reservations department, plaza resort Bonaire. Haha, stoer he!
Tegenwoordig leid ik ook mensen rond op het resort. Dit vind ik erg leuk. Dan laat ik natuurlijk de mooiste kamers zien en vertel ik wat leuke weetjes over het hotel. Dit doe ik voornamelijk voor veel Amerikanen maar ook Nederlanders. Vanmiddag (26 maart) toevallig nog een Nederlandse mevrouw rondgeleid, zij werkt voor een reisbureau dat zich voornamelijk richt op het Caribisch gebied. Ze zei dat ik het erg goed had gedaan, en dat ze mij ook wel wilde als stagiaire, dit zei dit waar de F&B manager bij stond, en die zei ja voorlopig blijft Patricia mooi nog even hier. Haha. Maar dat compliment had ik mooi wel even in de pocket!
Van de week werd ik ook nog in de maling genomen door mijn collega’s. Ik zat die dag op kantoor, en mijn collega van de front office komt ineens wat leuke tijdschriften brengen. Ja dit kreeg ik net van een man, hij zei dat het voor jou was. Dus ik was helemaal verbaasd.. welke man kent mijn naam hier op het resort? Ja, je stille aanbidder zegt ze. Dus ik zeg hoe oud? Ja tussen de 25 en 30? Dus het hele team in rep en roer, Patries je weet dat je niet met gasten te persoonlijk om mag gaan? Bleek het een man te zijn, die met zijn vriendin hier op vakantie was, en hij vond dat ik hem zo goed geholpen had van de week (moest wat dingetjes regelen, zoals een auto huren, late check/out) dat hij speciaal wilde dat ik die tijdschriften kreeg. Dat zijn leuke dingen natuurlijk.
Elke vrijdag avond is het weer een feestje hier, we gaan eigenlijk altijd uit bij Little Havana met z’n allen, en daarna nog even door naar Karels Beach bar, omdat de Havana altijd al om 2.00 uur sluit, en dat vinden wij te vroeg, haha en Karels Beach bar gaat nog even een uurtje langer door. Ondanks dat ik elke zaterdag om 8.00 uur moet beginnen bij afdeling reserveringen, wil ik dit natuurlijk niet missen. Afgelopen zaterdag (24maart) hadden we nog een heel leuk feestje op het strand, van twee meiden die ook op Plaza werken. We gingen lekker BBQ’en op het strand en ze hadden een Dj gehuurd, erg gezellig!
De dag erna (zondag 25 maart) ging ik met mijn huisgenootje Ellen lekker touren met de scooter, over het hele eiland. We hadden eindelijk een dag dat we tegelijk samen vrij waren. We zijn naar Rincon gereden, Seru Largu, hier ben ik al een paar keer geweest, dit is het mooie uitzichtpunt van Bonaire en Klein Bonaire. We zijn naar het beach strand Spice geweest daar hebben we even lekker geluncht, gezwommen en gezond, want mijn bruine kleur is helaas behoorlijk verdwenen, we zijn naar onze hoofdstad Kralendijk geweest, daar hebben we een lekkere smoothie gedronken, we zijn bij donkey beach geweest, en in het zuiden van Bonaire, daarna zijn we even naar de AH geweest en als afsluiter lekker uiteten bij City Cafe. Echt een topdagje!
Ik ben ook nog omgeroepen bij Dolfijn fm, een hele lieve vriendin van Marianne oud was op Curaçao. En daar bevind zich de radio station Dolfijn fm, en ze heeft via dat radio station de groetjes gedaan naar mij. Dolfijn fm is een groot radio station wat over alle ABC eilanden wordt uitgezonden. Zij had zelfs een plaatje voor mij aangedraaid. Echt hartstikke leuk.
Op mijn vrije dagen lig ik of aan het strand, maar ben ik natuurlijk ook druk met wasjes draaien, mijn kamer en huis schoonmaken etc. De kikkers vallen op het moment erg mee, wel heb ik last van gekko’s. hele rare beesten. (zie foto) Sinds twee maart is het casino bij ons geopend, dus dat is ook leuk natuurlijk om af en toe even heen te gaan, maar helaas ben ik er laatst uitgegooid, de eigenaar herkende mij en zei volgens mij ben jij nog geen 21 dame. Dus toen mocht ik vertrekken. Verder hebben wij een pingpong tafel haha, in de lobby en daar speel ik nog wel is een potje tegen die jongens hier. Ik maak ze nog in ook, geweldig.
Ook heb ik bezoekje gebracht bij Harbour Village, dit is een luxe resort waar gasten komen zoals Koningin Beatrix en Geert Wilders. Alleen kom je daar niet zomaar binnen, maar mijn front office manager, zijn vriend heeft daar gewerkt, dus via hem heeft hij een afspraak kunnen regelen. Natuurlijk wel met een smoes, mijn ouders waren zogenaamd 15 jaar getrouwd, en ik wilde ze graag een overnachting aanbieden, met mijn broer. (mijn broer was een jongen net die zoals ik stage loopt bij de front office) Belachelijk eigenlijk dat ze ons geloofde, want de goedkoopste nacht kost daar $435,00 haha. Het is een mooi resort, ik heb natuurlijk even gevraagd om de kamer waar de Koningin geslapen heeft. Bij de foto’s zijn het de bedden met klamboes. Het is een mooi resort, maar heel erg rustig. Ze hebben maar 40 kamers, (wij hebben er 174) dus wanneer de bezetting daar 100% is, hebben ze nog niet veel mensen op het resort. Het strand is wel erg mooi en ze hebben in de vorm van een boot een restaurant aan het water, maar ik vind ons resort zelf persoonlijker leuker. Wat levendiger ook. We werden rondgeleid door een Nederlandse stagiaire, ze zei dat ze maar met 4 stagiaires waren in totaal.. nou wij zijn hier alleen al met 15 stagiaires, waarvan op 27 maart weer twee nieuwe meiden bij komen.
Plaza is wel erg goed op weg, op het moment wordt er veel gerenoveerd. Ze hebben zojuist de Banana tree restaurant geschilderd. Dit is het restaurant waar ontbeten wordt. Ook worden de bomen weer even gesnoeid, en tegels die kapot zijn vervangen. Vanaf medio mei, beginnen ze met de nieuwe villa’s bouwen.
Ik heb nog steeds niet gedoken, maar ik heb besloten dat ik binnenkort maar is mijn eerste duik les ga plannen, omdat ik snorkelen ook zo leuk vind. Er werkt een jonge jongen bij de duikschool op het resort, en hij wil wel een proeflesje met mij doen, om even te kijken of ik het wel leuk vind en als ik het echt leuk vind ga ik mijn padi halen. (duik bewijs)
Dit waren weer even wat belevenissen van de afgelopen 2 weken. Ik ben hier alweer twee maanden, de tijd vliegt wanneer je het leuk hebt!
Groetjes uit het zonnige Bonaire,
Patricia
Groetjes uit het zonnige Bonaire,
Patricia
27 Maart 2012 - 11:24
Corrie Hoogeveen:
Leuk verslagje! Wat fijn dat je het zo leuk hebt daar. Geniet ervan. Groetjes uit Nieuwveen -
27 Maart 2012 - 11:26
Corrie Hoogeveen:
IK vergeet nog te mailen dat ik helemaal panisch zou worden van die enge beesten, die gekko's. Ben je er niet bang voor? Heb je iemand die ze weghaalt of jaag je ze zelf weg............