Alweer 2,5 maand op de Antillen! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Patricia Broek - WaarBenJij.nu Alweer 2,5 maand op de Antillen! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Patricia Broek - WaarBenJij.nu

Alweer 2,5 maand op de Antillen!

Door: patriciavdbroek

Blijf op de hoogte en volg Patricia

12 April 2012 | Nederland, Amsterdam

Bon Nochi!
Hoe is het daar in NL?
Hier gaat alles zn gangetje. Ik ben alweer op de helft van mijn stage, het is echt ongelofelijk! Het weer wordt hier alleen maar mooier. Het is hier nu gemiddeld 32 graden. Sinds eind maart nog maar weinig bewolking gehad en helemaal geen regen meer. Het regenseizoen is nu echt over. Heel fijn, want dan zijn er ook minder muggen:)

27 maart zijn er twee nieuwe meiden bij het front office team bijgekomen. Twee Limburgse dames! Toen de twee meiden aankwamen heb ik ze even rondgeleid op het resort en naar hun kamer gebracht. Met 1 van de meiden ben ik ook even naar onze hoofdstad Kralendijk gegaan en hebben we een lekker ijsje gegeten bij onze favoriete ijssalon Gio’s! En s’avonds ben ik met de nieuwe meiden en mijn huisgenootje Ellen uiteten geweest bij City Cafe en daarna door naar Havana, want het was alweer vrijdag avond. Dus de meiden waren gelijk goed ingeburgerd op dit tropische eiland!

Bij ons in de haven liggen vaak grote cruiseschepen, voor een dag stop. Echt onwijs grote dingen.
En nu werkt er een meisje voor Plaza resort om mensen te overtuigen om bij ons lekker een dagje aan het strand/zwembad te liggen. Zij staan dan bij de haven met een groot bord van Plaza resort, met allerlei leuke foto’s. Mensen kunnen er voor kiezen om met ons mee te gaan, ze heeft een bus waarmee ze ongeveer 15 man mee kan nemen per keer. Het vervoer is gratis, wanneer de gasten weer terug willen, brengt zij ze ook weer terug naar de haven. Het is voor haar een heen en weer gerace. De mensen die het leuk vinden om bij ons te komen, betalen $10 en kunnen dan de hele dag gebruik maken van het strand of zwembad. Ik had haar gevraagd om mee te gaan, want ik was erg benieuwd hoe ze dat deed. Het was leuk om te zien en mee te maken, en mensen vonden het ook leuk. Zelf ligt er altijd een klein bootje aan de kant, en vond de vergelijking zo grappig om op de foto te gaan met de grote cruiseschip op de achtergrond. (zie foto)

De laatste dagen veel aan het werk geweest, probeer daarnaast wel leuke dingen te doen, door filmpje in mijn kamer te kijken met nog wat jongens, tafeltennisen, sporten in de sportschool, snorkelen, gezellig kingsen, dat soort dingetjes.

4 april kwam hier een grote groep Venezolanen inchecken. Ze waren ongeveer met 140 personen, en kwamen speciaal voor het duiken naar Bonaire. Dit was wel een heftige dag. Ik heb die dag gewerkt van 15.00 tot 2.00 uur s’nachts. Normaal duurt de shift tot 23.00 uur, maar doordat ze met een prive vliegtuig kwamen, die elke keer vertraging had kwamen ze pas aan om 23.30 uur in plaats van 12.45, wat eerst de bedoeling was. Dus halsoverkop heeft de F&B afdeling nog wat lunch pakketjes kunnen maken voor deze gasten en wat lekkere dingen klaar gemaakt op schalen, zodat ze in ieder geval wat konden eten. Venezuela ligt hier zo vlakbij, het is maar 45 minuten vliegen hier vandaan, dat is best een gek idee! Miami ligt hier ook maar 4 uur vandaan en kost nog niet eens $250 voor een retour, erg aanlokkelijk aangezien je er goed kan shoppen. Haha. Maar goed, wij als een gek iedereen ingecheckt met 4 personen, en toen ze op hun kamer waren hadden ze nog allerlei dingen die ze anders wilde. Ineens wilde ze een extra bed, want de kamer indeling was veranderd of er werkte een airco niet goed, we moesten ook helpen sjouwen met de bagage, in ieder geval allemaal gedoe, maar dat is de Hospitality wereld!

Afgelopen vrijdag is mijn camera kapot gevallen, hier baal ik echt van! Met uitgaan heeft iemand hem laten vallen, precies op de lens, er is niks beschadigd, alleen mijn lens functioneert niet meer. Gelukkig heb ik iets kunnen regelen, waardoor ik eind april weer foto’s kan maken met mijn oude toestel. Pluspunt van die dag: ik had $25 winst bij het Casino! Ik mocht er eigenlijk niet komen, maar ik dacht ga gewoon toch, omdat iedereen ging. De eigenaar zag mij wel en zei alleen; boefje dat je bent. Verder vond hij het oké, gelukkig maar anders had ik geen extra drankjes kunnen drinken die avond.

Van de paasdagen heb ik hier weinig meegekregen, ik heb gewoon gewerkt zoals iedere dag. Wel hadden we de balie versierd met wat paas accessoires, maar helaas geen lekkere brunch voor mij.

Zaterdag 7 april was ik uitgenodigd door mijn collega Esther, zij woont hier al voor een jaar met haar vriend en ze ging die zaterdag met vrienden BBQ’en en vroeg of ik mee ging. Harstikke leuk! Lekker op het strand Gebbqt met ongeveer 10 mensen. Lekkere roseetje er bij, een grote box voor de muziek en de groep had een ijzeren vat waar ze kapotte pallets ingooide, waardoor we lekker warm zaten, super gezellige avond gehad, en erg leuk om weer nieuwe mensen te ontmoeten!

11 april: vandaag heb ik dan eindelijk mijn eerste duik les gepland!! Ik was zelfs zenuwachtig, maar ik vond het erg leuk om mee te maken. Ik ging eerst met mijn duik instructeur even alles doornemen. Dit was een hele aardige Nederlandse jongen met dezelfde leeftijd, dus dat was wel harstikke leuk. Ik moest van tevoren een hele vragenlijst invullen over mijn gezondheid. Nadat ik alles had ingevuld, kreeg ik theorie. Daarna mocht ik mijn wetsuit gaan passen, en mij ‘‘bodywarmer’’ waar je fles aan gaat en je luchtpompje etc, en toen liepen we naar het zwembad toe. Met zo’n fles op je rug en je hele pak aan loop je op de oppervlakte echt krom van de zwaarte, maar zodra je het water in gaat, ben je ineens zo licht als een veertje. Zo gek! In het water gingen we allerlei oefeningen doen, want stel je lucht pompje die je in je mond stopt valt eruit? Wat doe je dan? Ging die mij allerlei techniekjes leren, en hij leerde mij ook klaren, daar had ik wel moeite mee. Vaak deden mij oren pijn als ik verder ging. Maar in principe ging het in het zwembad eigenlijk best goed. Ik mocht al snel de zee in. Het is wel gek hoor, om op je ademhaling te letten. Adem halen is iets wat zo normaal is. Onder water kan je natuurlijk niet praten, dus hij heeft mij ook allerlei gebaren geleerd om te communiceren. In de zee ben ik maar een paar meter onder water geweest, helaas niet zo ver als ik wilde, maar ik denk dat ik nog wel een lesje ga plannen, want het is zo iets unieks. Ik vond het echt een hele leuke ervaring!!

Ik heb ook nog post ontvangen van mijn lieve vriendin Nathalie! Harstikke leuk om post te krijgen als je hier zit, toch een stuk persoonlijker wanneer je een emailtje ontvangt.

Foto’s : zoals jullie kunnen zien heb ik ook een paar foto’s laten maken van mijn werkplekje! Achter de balie. Ook heb ik foto’s van het duiken, helaas alleen de zwembad foto’s. Mijn duikinstructeur mag mij namelijk niet alleen laten in de zee, wanneer je je eerste lesje volgt, dus die kon geen foto maken. Voorderest wat uitgaan foto’s met de front office jongens.

Nou, dat waren weer wat belevenissen van de afgelopen dagen.

Heel veel liefs en groetjes uit het zonnige Bonaire!

Patries

• 12 April 2012 - 06:27

Petra:

Hoi Patries,

dus het is je gelukt!!!!!
    Duiken in de Carbische zee, ik heb de hele avond aan je gedacht en vindt het zo leuk voor je duiken.
    Weer iets afgestreept van je lijstje wat je wilde doen.

Groetjes
    Mama

• 12 April 2012 - 17:24

Chantal:

Heeeeey Nichtje van me!

Leuk om weer een verhaal te lezen van je! Alleen een beetje jammer dat je er weer ff bij verteld dat het daar steeds warmer word hihihi! Hier is namelijk nog niet echt veel zon te vinden! Op de helft van je stage alweer het gaat echt allemaal heel hard man. Ik las net dat je over 68 dagen alweer terug komt (iets minder detail is dat ik dan over 68 dagen 35 word). Voor Jack en Dani mag het morgen zijn dat je terug komt. Jack zegt elke dag Mam nog weer een dag minder het komt steeds dichterbij dat Tries weer terug komt! Ik spreek je snel op de skype. Heb het op de kalender gezet hahahahah! Dikke kus Chan, Jack, Dani en natuurlijk Dennis hihihi! kus kus