gezellige dagen met mijn ouders&Tess - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Patricia Broek - WaarBenJij.nu gezellige dagen met mijn ouders&Tess - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Patricia Broek - WaarBenJij.nu

gezellige dagen met mijn ouders&Tess

Door: patriciavdbroek

Blijf op de hoogte en volg Patricia

10 Maart 2012 | Nederland, Amsterdam

Bon Tardi!

Mijn reisverslag van de afgelopen dagen:

Lekker 5 dagen vrij, en daarom veel leuke dingen kunnen doen..

Zondag 4 maart:
We zijn vandaag naar Rincon gegaan, dit is de oudste stad van Bonaire. We hebben lekker gegeten bij Rose Inn, ook dit vonden mijn ouders een leuke ervaring, omdat alles zo lekker primitief is daar. We zijn ook doorgereden door de hoge berg: Seru Largu. Hier heb je heel mooi uitzicht op Bonaire, maar ook klein Bonaire. We zijn ook naar Klein Lourdes gereden, op deze plek worden er kerkmissen gevierd. Deze missen worden gevierd in de buitenlucht. Ze hebben daar witte stenen bankjes gemaakt en een wit kruis met tafel dat het altaar voor moet stellen. De achtergrond is een mooie rots waar ze beeld van Maria hebben geplaatst. Dus vandaag voornamelijk lekker getoerd en veel sight seeing.

Maandag 5 maart:
Vandaag zijn we met Ivon en Gert Lamme wezen varen hier op de Caribische zee. Zij konden een boot lenen van een kennis die hier ook op Bonaire woont. We zijn via de kust naar klein Bonaire gevaren. Klein Bonaire is een klein eilandje hier naast Bonaire. (vandaar de naam) maar het eilandje is echt prachtig om te zien. Om het eiland zie je helder blauw water en het zand is hagelwit. Echt heel mooi. Ook zie je veel schilpadden op het eiland. Wij konden niet op het eiland komen, omdat het water te wild was. Het was gewoon niet te doen om vanaf de boot naar het eiland te zwemmen, dus helaas moesten we op de boot blijven. Maar alleen varen is natuurlijk ook erg lekker. Onderweg hebben Tess en ik nog even gesnorkeld, maar de zee was wel erg wild, dus elke keer liep de snorkel vol.

Dinsdag 6 maart:
Vandaag lekker relaxt gedaan. Heerlijk de hele dag aan het zwembad gelegen. En s’avonds zijn we naar Plaza resort Bonaire (mijn werkplek) gegaan. En hebben we heerlijk gegeten bij het restaurant Tipsy Seagull. Dit is een heel mooi gezellig restaurant aan het water. We werden bediend door mijn mede stagiaires, erg leuk om het is van de andere kant te zien. En we hadden allemaal heerlijk gegeten!!

Woensdag 7 maart:
Vandaag zijn we naar Washington Slagbaai National park gegaan, ik was hier twee weken geleden ook al geweest met stagiaires, maar wilde graag met mijn ouders en zusje hier ook heen. Ik vind het park zelf heel indrukwekkend. Alles is zo mooi, wel heel veel cactussen, maar het is allemaal echt. Ze hebben de natuur gelaten zoals het groeit zeg maar. We hebben de lange route gereden. Me vader vond het wel stoer volgens mij, want soms moet je een steile helling afrijden maar ook oprijden, en constant wordt je heen en weer geschut omdat de wegen gewoon slecht zijn. Het is een soort safari tour. We hebben voornamelijk veel flamingo’s gezien, leguanen en hagedissen. We zijn op veel mooie plekken even gestopt, en we hebben ook even lekker gepicknickt tussendoor.
S'avonds zijn we naar Chill out geweest, (de buiten lucht bioscoop) hier hebben we eerst lekker nasi gegeten en daarna hebben we de indrukwekkende film Machine gun preacher gekeken. Dit is zeker een aanrader! Wel heel heftig, maar ik zou hem zeker een keer kijken!

Donderdag 8 maart:
Vandaag zijn we bij de bekende kunstenares van dit eiland Germaine Nijdam geweest. Deze vrouw maakt met haar partner hele bijzondere dingen met het aangespoelde hout uit de zee. Heel bijzonder wat deze vrouw allemaal kan maken. Helaas mocht ik geen foto’s maken, maar het is wel leuk om even op haar site te kijken voor een indruk: http://www.marria.nl/fotogalerij.php
Het is erg Antilliaans om op kleine drijfhout plankjes dingen te beschilderen en dingen op te schrijven. Het hangt veel in restaurants om prijzen aan te geven, of langs de weg om bijvoorbeeld de weg aan te duiden. Ik vind het wel heel origineel en het is nog heel kleurrijk en gezellig ook.
We hebben daarom ook zelf persoonlijke bordjes laten maken, die we de dag daarna op konden halen. Zie foto’s voor het resultaat!
Het weer viel vandaag een beetje tegen, best veel bewolking en benauwd, het heeft ook even geregend. Eind van de middag klaarde het weer op, en was het weer 30 graden.
S’avonds zijn we naar het restaurant At Sea geweest, heel lekker gegeten. Het is een heel gezellig en modern restaurant, en hoe de borden op zijn gemaakt is ook zo mooi! Echt een leuk afsluit diner.

Vrijdag 9 maart:
Vandaag moest ik werken, dus ik heb weer op Plaza Resort Bonaire geslapen. S’avonds nog wel lekker gegeten bij mijn ouders en Tess, en daarna weer terug gegaan naar Plaza. Daarna ben ik nog even met alle stagiaires uit geweest bij de Havana en Karels Beach Bar, was erg gezellig!

Zaterdag 10 maart:
Vandaag ook weer een werkdag, van 12.00 tot 18.30 uur, maar ook de dag dat mijn ouders en Tess weer naar huis gaan.. Ik mag gelukkig twee uur eerder stoppen, om ze uit te zwaaien.
Ik vind het echt balen dat ze weer weg gaan, ik vond het heel leuk om ze weer te zien, en te laten zien hoe ik het hier heb. We hebben de afgelopen hele leuke dingen gedaan, en daardoor heb ik zelf het eiland ook weer meer ontdekt, wat ik heel leuk vindt. Het zal ook echt weer wennen zijn vanaf morgen. Ik had helemaal mijn plekje gevonden hier, maar ik denk dat ik hem weer even opnieuw moet vinden, maar dat komt helemaal goed!
en achjoh, ik zie net op deze site dat ik over 100 dagen alweer thuis ben! De tijd zal vliegen..

AYO,

Patricia

• 11 Maart 2012 - 18:56

Denise:

Heel erg leuk om steeds je verhalen te lezen. Wat heb je al veel meegemaakt zeg! Super leuk allemaal! En je bent al behoorlijk bruin geworden aan de foto's te zien. Geniet nog maar lekker van alle leuke/mooie dingen op Bonaire, want die 100 dagen zijn inderdaad zo voorbij!

• 11 Maart 2012 - 19:00

Mama:

Wij zijn weer thuis in Nederland (helaas).
    We hebben een gezellige tijd gehad op Bonaire, veel gezien en heerlijk gegeten.
    We kunnen terugkijken op een mooie vakantie

Gr Petra en Arie

• 22 Maart 2012 - 20:11

Fam.Roeleveld, Vveen:

Hallo Patricia,

Leuk om te zien en lezen hoe het met je gaat. Zo krijgen we een idee hoe het is op Bonaire! We zijn erg jaloers op de mooie stranden en plekjes. Geniet ervan!