Eerste werkdagen
Door: patriciavdbroek
Blijf op de hoogte en volg Patricia
06 Februari 2012 | Nederland, Amsterdam
Hallo iedereen,
Ik zal iedereen weer even bijpraten over mijn eerste werkdagen hier op Bonaire!
Afgelopen vrijdag ik had ik mijn eerste stagedag. Ik moest om 8 uur beginnen bij de frontoffice (receptie), ik heb voornamelijk die dag mee gekeken hoe alles in zn werk gaat hier. Momenteel zitten we helemaal volgeboekt, dus het is lekker druk aan de receptie, het valt me op dat er heel veel amerikanen naar Bonaire komen.
De tweede dag mocht ik ook al reserveringen in het systeem zetten en ik kreeg al wat meer vrijheid. Harstikke leuk! Ik heb ook 2 jonge managers, dit zijn Nederlandse meiden die hier wonen en die zijn heel gezellig en nemen echt de tijd voor mij om dingen uit te leggen.
Na deze werkdagen (8.00 tot 17.00 uur) had ik alweer een dagje vrij! Heel luxe. Een meisje die ook achter de receptie werkt had ook een dagje vrij, dus met haar ben ik opstap gegaan met nog 2 andere jongens, die hier ook op Bonaire werken. Zij zijn hier allemaal al een aantal maanden, dus zij konden mij veel vertellen over het eiland en leuke plekken laten zien. zo gingen we gisteren naar het strandje 1000 steps (dit is in het noorden van Bonaire), dit is een onwijs mooi strand, je loopt hier heel mooi naar beneden op een ouderwetse trap van steen. Het is ook geen zandstrand maar er ligt allemaal kapot koraal dat aangespoeld is, dus het is lekker om op slippers te lopen. We gingen daar lekker snorkelen met zn allen en we hadden hier bij de ALBERT HEIJN! (jawel, die is hier!) een weggooi BBQ gekocht, vleeswaren en wat drinken. Maar het snorkelen was voor mij even minder toen ik uit het water liep, want ik stond met me hand midden in een zee egel. (ik viel voorover door de zware stroming) Dus ik had ongeveer 10 van die zwarte naalden in me hand. erg pijnlijk! ik heb nog 1 klein stukje in me duim, maar die krijg ik er niet uit.
Maar goed, dat komt wel weer goed! verder zijn we na dit strandje nog bij Jibe geweest, dit is echt een geweldig bounty strand met helder water en iedereen is daar lekker aan het surfen, erg leuk om te zien! Gister avond hebben we nog even bij de bar gezeten hier op het eiland, heel gezellig en sfeervol bij het strand!!
Vandaag had ik dan mijn roulatieweek.
Vandaag moest ik helpen bij de divingschool hier op het resort, s'ochtends meegelopen met een Nederlandse duik instructeur. voornamelijk geholpen met gasflessen bijvullen, en bevoorraden bij de duikplekken hier en drinken klaarzetten voor de duikers etc.
S'middags mocht ik met de boot mee met de duikers naar small water. Dit is ongeveer 10 minuten varen vanaf plaza resort.Aangezien ik nog niet kan duiken, mocht ik lekker snorkelen. Wat een geweldige vissen hier, zo onzettend mooi!
Morgen heb ik housekeeping en daarna volgen de afdelingen; housekeeping, landscaping, maintenance, Activity center, F&B en Bellboy. En vanaf 13/14 februari begint ik weer op de front office! Over een paar dagen vertel ik weer hoe dat is verlopen!
AYO! & STERKTE in de kou!
Ik zal iedereen weer even bijpraten over mijn eerste werkdagen hier op Bonaire!
Vandaag had ik dan mijn roulatieweek.
AYO! & STERKTE in de kou!
07 Februari 2012 - 06:17
Mama:
Hoi Patricia,
Wat leuk dat je al een dagje op stap bent geweest.
Ik maak me wel zorgen over die naald in je hand, gaat dat niet ontsteken?
Wanneer we komen in maart kun je ons dus heel wat vertellen en ons laten zien op Bonaire , zo'n Bounty strand heb ik altijd al met eigen ogen willen bekijken.
Het lukt wel met de kou hier hoor, bijn a iedereen in Nederland heeft Elfsteden koorts.
Groetjes
Mama -
07 Februari 2012 - 07:05
Kaatje:
Ziet er goed uit daar hoor!!
Hier nog lekker koud en allemaal aan het schaatsen vinden ze erg leuk!!
Groetjes en een dikke knuffel van de kids -
07 Februari 2012 - 19:25
Tante Corrie Hoogeve:
Hoi Patries, het is echt leuk om al je belevenissen te volgen, je hebt echt al veel beleefd! Leuk hoor. Lekker genieten. Groetjes Tante Corrie. -
14 Februari 2012 - 14:31
Fam. Voorneveld:
Hallo Patricia,
Leuk om je te volgen zo ver bij ons vandaan. Het is vandaag de 14de, dus Hiep Hiep Hiep Hoera, Gefeliciteerd van ons allen.
Groetjes Aaldrik, Gerda en de rest -
14 Februari 2012 - 18:59
Angélique Voshaart:
Hallo Patricia,
Jij zit daar prima! Leuk om je verhalen te lezen. En..... gefeliciteerd met je verjaardag. Eindelijk eens niet jarig in de kou en de regen. Heel veel plezier vandaag en de groeten.