Roulatieweek en dagen in de front office - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Patricia Broek - WaarBenJij.nu Roulatieweek en dagen in de front office - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Patricia Broek - WaarBenJij.nu

Roulatieweek en dagen in de front office

Door: patriciavdbroek

Blijf op de hoogte en volg Patricia

17 Februari 2012 | Nederland, Amsterdam

Bon dia/Bon Tardi (goede morgen, goede middag) !

Ik heb een beetje bijgehouden wat ik allemaal gedaan heb..

7 februari: vandaag heb ik dan de housekeeping gehad! Pff wat een dag zeg.. meer dan 30 kamers schoongemaakt! De schoonmaaksters werken hier voor 4 dollar per uur, vertelde de Nederlandse leiding van de housekeeping mij. En deze vrouwen werken hard! Pfff ze gaan maar door, wanneer ik zit had in een glaasje water, moest ik mooi dweilen haha. Helaas spreken ze geen Engels, maar alleen maar Spaans en papiaments. Maar daar versta ik nog helemaal niks van. Dus met handen en voeten legde ze me elke keer uit, want ik in de kamer moest schoonmaken haha. Maar heel gezellig is het niet natuurlijk, want onderling kan je niet gezellig kletsen. Gelukkig hoefde ik maar te werken van 8.00 tot 16.00 uur!

8 februari: Vandaag hadden we maintenance (onderhoud) en landscaping. S’ochtends liepen we met een Hollandse man mee, die ons alles liet zien achter de schermen.Het ging voornamelijk over de villa’s die verbouw worden maar ook de junior en grand suites. Door het verzadigde weer en de tropische regenbuien die hier af en toe zijn gaat alles snel kapot. Dus het kost veel tijd en energie om het allemaal netjes te houden hier. S’middags moesten we in de hete zon, alle peuken en papiertjes van het strand afhouden. Want a.s. dinsdag komt de familie van der Valk hier, en dan moet alles tiptop in orde zijn! Nadat we dat gedaan hadden moesten we nog helpen bij het Tipsy Seagull, dit is het luxe restaurant van plaza. Maar dat was voornamelijk het opstarten voor die avond, dus glazen poleren en tafels opdekken. Maar daarna waren we eindelijk klaar en hebben we even een duik genomen in het zwembad! Heerlijk! Daarna ben ik nog even lekker gaan sporten, naast mijn huisje is een ‘sportschooltje’ ideaal!

9 februari: Ik stond vandaag bij de activity center. Ik moest 9 uur beginnen, maar die Antiliaanse vrouw die er werkte kwam pas rond kwart voor 10 is aan, daar kan ik nog steeds niet aan wennen hoor! Maar goed, ik heb maar even gezellig met de Security man zitten kletsen. De activity center is zeg maar een gezellig huisje aan het strand op Plaza en daar verkopen ze snorkel spullen en verkopen ze dingen zoals een boottocht en kajakken etc. maar het was erg rustig, dus heb helaas niet veel kunnen verkopen.

10 februari&11 februari was ik lekker vrij, heb voornamelijk aan het strand gelegen, mijn eerstje wasje gedraait en wat boodschappen gedaan.

12 februari: Ik moest eigelijk bij de F&B afdeling meelopen, maar ik was ook ingdeeld bij de Front office, dus ik mocht lekker front office draaien deze dag. Dit vind ik nog steeds erg leuk, ik doe wat administratief werk, maar sta natuurlijk ook gewoon achter de balie. Er worden gekke dingen gevraagd soms hoor, nu was er bijvoorbeeld een mevrouw die vroeg of ik kon regelen of er een jonge kokosnoot uit de boom gehaald kon worden, haar man was namelijk erg aan de diarree en overgeven etc en ze vertelde mij dat het haar ook erg goed geholpen had toen ze ziek was een paar jaar geleden. Dus ik gebeld naar de mensen van maintenance en die lachte me uit, haha maar hebben het wel even geregeld voor me! En er verdwijnen ook dingen helaas, zo was er een vader van een jongetje die bij mij aan de balie kwam om te vragen of er misschien een knuffel en een pyjama was afgegeven. Sinds de schoonmaak van de bedden in zijn kamer was het verdwenen. Ik bellen naar de housekeeping, ze hadden niks gevonden, maar zouden voor me kijken. 3 dagen later komt die meneer weer aan de balie, hebben jullie al iets gevonden? Dus ik baalde als een stekker, want ik had verwacht dat het al opgelost zou zijn, toen zijn we zelf maar naar de laundry gereden (plaats waar de was gewassen wordt) en daar zijn ze gaan zoeken voor ons, en toen kwam de knuffel en de bob de bouwer pyama tevoorschijn! Gelukkig, hadden we ook weer opgelost!

13 februari: Deze dag moest ik bij de f&b werken. (food en beverage)
Ik moest werken bij het restaurant Banana Tree, het was voornamelijk bedienen en gezellig kletsen met de gasten. Ik vond het leuk, maar zou dit echt niet iedere dag willen doen. S'avonds ging ik een beetje bedtijds naar bed, want ik was natuurlijk de dag erna jarig! Maar om 0.00 uur werd er voor me gezongen door mijn huisgenootje Ellen, en ze had mij een shotglaasje gekocht met I LOVE BONAIRE, vond ze wel bij me passen! haha. Daarna me bed in gegaan, maar daar had ik niet veel kans voor, want rond 1.30 uur begonnen er een stuk of 4 jongens op me raam te kloppen en te zingen! (die waren net klaar met werken) Naja, weer me bed uit haha en maar alvast geproost op me verjaardag! Toen snel weer naar bed, want 7.00 uur moest ik werken bij de front office!

14 februari:mijn verjaardag!! s'ochtends kwam ik gezellig met taart aan, dus met me collega's van de front office heb ik lekker taart gegeten. Het was een lekker relaxt werkdagje. Ik moest ook de kamer van van der Valk gereed maken. Ze hadden wat eisen, zoals vers fruit in de kamer, wat verschillende soorten frisdranken en wijn. Voor de kinderen hadden we een zak snoep gehaald.En we hadden even badhandoeken klaar gelegd voor het strand etc. Was wel erg leuk om te doen. Ik had verder bier gekocht voor de jongens hier, en lekker wijn en prosecco voor me zelf, en s'avonds zijn we lekker met alle stagaires gaan borrelen, en daarna uit naar de Havana en Karels Beach bar! Erg gezellig gehad!! Veel gedronken en gedanst. Een jongen die we via hier ontmoet hebben die met zijn zus hier op vakantie is voor 3 weken heeft zo'n amerikaans pick up auto,(dus je begrijpt wel, hij was onze chauffeur!) en met ongeveer 15 man zijn we vertrokken, allemaal achterin de pick up op naar de kroeg! haha, de politie nog achter ons aan, maar die doen er weinig aan. Die vinden alles wel best. Om 3.00 uur sluiten de kroegen hier, dus toen zijn we weer terug gegaan naar onze appartementen en hebben we nog even na gedronken, en toen was het ineens half 6! En half 8 ging mijn wekkertje weer, dus was een kort nachtje voor mij! Maar dat was het zeker waard.

15 februari: Vandaag weer gewerkt bij de front office, maar was erg moe zoals je wel zal begrijpen haha. Het was erg druk bij de housekeeping, omdat we 100% volzitten, dus ik ben daar even gaan helpen met schoonmaken.S'avonds ben ik met Yvon en Gert Lamme (kennissen van me ouders) naar Chill out geweest.Voor me verjaardag. Dit was erg leuk, we hebben daar lekker pasta gegeten en een film gekeken. Ze hebben daar zegmaar een dikke witte muur, met een projector die de film daar op afspeelt, dus een openlucht bioscoop zegmaar, dan staan er stoeltjes klaar en kan je lekker naar de film kijken. Voor het echte biooscoop gevoel kon je zelfs popcorn bestellen!

16 februari: Vandaag Front office weer gedraaid. En smiddags moet ik opassen bij 2 meiden van van der Valk,en dat was erg leuk en gezellig!

Vanavond moet ik oppassen bij 2 jongetjes hier die hier verblijven met hun ouders, van de week heb ik daar ook al opgepast, en die jongetjes vonden het zo gezellig dat ze wilde dat ik nog een keertje kwam! Ik ben er alleen maar blij mee, want ik krijg $10 per uur!

Weetjes:

Oja, dat meisje Laura Dekker die is op het eiland, ik heb haar al ontmoet, ze blijft ongeveer een maandje hier!

Telefoonnummer: 599782477

post adres;

Patricia van den Broek
Plaza resort Bonaire
J.A. Abrahamboulevard 80
Kralendijk
Bonaire N.A.

Tot zover mijn dagen hier, ik heb het steeds meer naar me zin en de stagiaire groep wordt steeds gezelliger! Alleen al die dieren hier, zoals muizen en kikkers en kleine hagedissen in me kamer moest ik nog steeds aan wennen.. haha!

AYO !

• 18 Februari 2012 - 21:36

Rian:

Heej Patries!
    allereerst nog van harte met je verjaardag!!!

het klinkt allemaal erg gezellig daar!
    heel veel plezier nog en wacht je volgende verslag weer af!!

gr uit regenachtig holland!

• 22 Februari 2012 - 05:20

Chantal:

Hey Patriessssssssssssss.....

Hoe gaat het, zo te zien gat alles goed met je en heb je het erg naar je zin.
    Hier gaat ook alles zn gangetje met iedereen, bijna vakantie (gelukkig) hahahaha. Leuk ook om je te volgen in je hele bonaire avontuur! Jack en Dani hebben post naar je gestuurd dus hoop dat het snel bij je aankomt!

Hele dikke kus vanuit Nederhorst van ons!!!!!!!!!!!!!!!!!!